March 8

Αρχαιολογικά παραδοξα… Μέρος 3!

Ένα αλλόκοτο κρανίο, με πολύ παράξενα χαρακτηριστικά, που βρέθηκε στο Μεξικό το 1930 και αποδείχτηκε ότι είναι 900 ετών, οδήγησε τον ερευνητή και συγγραφέα Lloyd Pye σε μια υπερδεκαετή οδύσσεια ,από το 1999 μέχρι και σήμερα, για να διαλευκάνει την μυστηριώδη προέλευσή του, αντιμετωπίζοντας αδιαφορία έως χλευασμό και άρνηση ή μεγάλη αντίδραση από την συμβατική επιστήμη. Το 2011 πλέον, τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA δίνουν μια συγκλονιστική όσο και αδιαμφισβήτητη απάντηση: Το κρανίο Starchild αποδεικνύεται ότι είναι υβρίδιο ανθρώπου και εξωγήινου!

Το κρανίο του Starchild εμφανίζει πολλές και διάφορες ανατομικές ιδιαιτερότητες
 

Το αποσπασμένο τμήμα της άνω γνάθου που βρέθηκε μαζί με το κρανίο. Στην ακτινολογική εξέταση τo 1999 εντοπίστηκαν εσωτερικά πολλά δόντια που δεν είχαν ανατείλει, πράγμα που οδήγησε τον ακτινολόγο να πει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για ένα παιδί. Έτσι προέκυψε και η ονομασία Starchild (παιδί από τα άστρα).

Αυτό το δόντι από το Starchild εμφανίζει ραγίσματα – οι σκοτεινές κάθετες γραμμές στο σμάλτο (κόκκινοι κύκλοι) και σκασίματα στις κορώνες (βέλη). 
Κανένα παιδί δεν μπορεί να παράγει τόσο μεγάλες ροπές κατά το μάσημα. 
Αυτό είναι ισχυρή απόδειξη ότι τελικά το Starchild θα πρέπει να ήταν ένας ενήλικας όταν πέθανε.

Η πρώτη επιστημονική εξέταση του κρανίου ήταν μια ακτινολογική ανάλυση με ακτίνες Χ που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας της Νεβάδα το 1999. 
Το οστό του αλλόκοτου κρανίου είχε αποδειχθεί ότι είναι ομοιόμορφα λεπτό παντού, αντί να παρουσιάζει την συνήθη λεπτότητα στις περιοχές της παραμόρφωσης. Επίσης, κανένα ίχνος μετωπικών ιγμόρειων (μετωπιαίων κόλπων) ήταν ορατό, ούτε καν υποτυπώδη ίχνη. Αριστερά φυσιολογικό κρανίο όπου φαίνονται οι μετωπιαίοι κόλποι, δεξιά το κρανίο Starchild χωρίς ίχνος μετωπιαίων κόλπων. 


ΛΙΘΟΓΡΑΦΊΑ ΕΞΩΓΉΙΝΗΣ ΆΦΙΞΗΣ Σε αρχαιολογικές ανασκαφές στο Εκουαδόρ, σε μία πέτρα βρέθηκε μία λιθογραφία με μία εξωγήινη άφιξη! Στην λιθογραφία αναπαριστάται ένα καθιστό ανθρωποειδές πάνω σε ένα βράχο να κρατά μία μικρή πυραμίδα στο χέρι και από τα μάτια του να βγαίνουν ακτίνες προς δύο άτομα που υποκλίνονται.
Στο κεφάλι του έχει κάτι σαν μικρό κράνος και από το κράνος αυτό βγαίνει κάτι σαν κεραία που στοχεύει σε ένα παράξενο φωτεινό ελλειψοειδές ιπτάμενο αντικείμενο που βρίσκεται από πάνω του. Η αναπαράσταση χρονολογείται από το 10,00012,000 π.Χ .

ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ 500.000 ΕΤΩΝ..!!!‏ Στις 13 Φεβρουαρίου του 1961 στην Olancha της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ η Βιρτζίνια Maxey και ο Mike Mikesell έψαχναν ορυκτά για το κατάστημα που διατηρούσαν πουλώντας δώρα και πολύτιμους λίθους. Ψάχνανε σε ένα λόφο 6 μίλια περίπου βορειοανατολικά της Olancha.

Αφού μάζεψαν μερικά ορυκτά, που κατά την γνώμη τους είχαν ενδιαφέρον ,γύρισαν πάλι στο μαγαζί τους. Εκεί ο Mikesell προσπάθησε με ένα πριόνι διαμαντιών να κόψει ένα κομμάτι από τα ορυκτά που έφεραν. Η λεπίδα του πριονιού έσπασε. Κι έσπασε γιατί συνάντησε ένα σκληρό άσπρο υλικό από πορσελάνη. 

Όταν καθάρισε το ορυκτό είδε έκπληκτος ότι η πέτρα μέσα είχε ένα τέλεια κυκλικό αντικείμενο, πολύ σκληρό και άσπρο που φαινόταν να είναι από πορσελάνη. Στο κέντρο της πορσελάνης ο κύλινδρος, είχε ένα μεταλλικό άξονα 2 χιλιοστόμετρων. Βεβαιώθηκε ότι ήταν μέταλλο με την βοήθεια ενός μαγνήτη.

Στο εξωτερικό στρώμα του ορυκτού ήταν κολλημένα απολιθωμένα κοχύλια καθώς και δύο μεταλλικά αντικείμενα που έμοιαζαν με καρφιά. Μέσα στο εσωτερικό του ορυκτού υπήρχε ένα εξαγωνικό κοίλωμα με μία στρώση από χαλκό σε αποσύνθεση και μέσα στο κοίλωμα ήταν τοποθετημένο ένα σκληρό κυλινδρικό αντικείμενο από πορσελάνη.

Από έλεγχο που έγινε σε επιστημονικό εργαστήριο και με την βοήθεια των απολιθωμένων κογχυλιών διαπιστώθηκε ότι η ηλικία του είναι 500. 000 χρόνια. Έγινε και δεύτερη ανάλυση από τον καθηγητή Ron Calais. Ο Calais είναι ο τελευταίος άνθρωπος που ξέρουμε επίσημα ότι μελέτησε το αντικείμενο αυτό.

Ευρήματα μιλούν για 20 χιλ. χρόνια ανθρώπινου πολιτισμού Η γέννηση και η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους είναι μια υπόθεση που έχει απασχολήσει αρχαιολόγους και ανθρωπολόγους ανά τους αιώνες οι οποίοι προσπαθούν να βρουν ρίζες και να εξηγήσουν την αλληλουχία των γεγονότων που μας οδήγησαν στο σήμερα.

Μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα δίνουν σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail τα κεραμικά σκεύη που βρέθηκαν σε μια σπηλιά στη Νότια Κίνα και τα οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, χρονολογούνται πριν από 20.000 χρόνια.

Τα ευρήματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την επικρατούσα θεωρία που ήθελε την κατασκευή κεραμικών σκευών να έχει γεννηθεί πριν από 10.000 χρόνια.

Τα σημάδια μάλιστα που εντοπίστηκαν πάνω σε αυτά μαρτυρούν ότι τα σκεύη χρησιμοποιούνταν για σκοπούς μαγειρικής.

Τα θραύσματα, σύμφωνα με την ομάδα Κινέζων και Αμερικανών επιστημόνων, πιστεύεται ότι ανήκαν σε μια ομάδα περιπλανώμενων κυνηγών και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να τοποθετήσουν τη γέννηση της αγγειοπλαστικής χρονικά στην τελευταία περίοδο της εποχής των παγετώνων.

Το μυστηριώδες αντικείμενο που τρελαίνει τους αρχαιολόγους
Ήταν παιχνίδι; Ή μήπως ήταν ένα μαγικό αντικείμενο; Ήταν όργανο θεραπείας ή…. βασανιστηρίων; Η «Ρωμαϊκή δωδεκάεδρος», όπως ονομάζεται από τους αρχαιολόγους αυτό το αντικείμενο, λόγω των δώδεκα πλευρών του, παραμένει ένα μυστήριο παρά τις προσπάθειες για την ερμηνεία του.

Tί μπορεί να ήταν? Μία ρωμαϊκή, πρωτόγονη χειροβομβίδα, απάντησε ένας. Μία καμπάνα, είπε ένας άλλος. Κάτι πολύ απλό: ένα πρες παπιέ, αντιπρότεινε ένας ακόμη αναγνώστης. Ή απλώς ένα διακοσμητικό αντικείμενο. Ή ένα αλιευτικό βάρος. Και περνώντας σε θέματα… ιατρικής κάποιος είπε, ότι χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς σκοπούς: το θέρμαιναν και εν συνεχεία το τοποθετούσουν απλώς ή έκαναν μαλάξεις με αυτό σε περιοχές πόνου. Υπάρχουν τέλος άνθρωποι που πιστεύουν, ότι οι Ρωμαίοι «φύτεψαν» επίτηδες αυτά τα αντικείμενα, ακριβώς για να τα βρουν οι επόμενες γενιές και να αναρωτιούνται. Τι πιστεύουν όμως οι ειδικοί;


Copyright 2021. All rights reserved.

Posted 8 March 2015 by luluka in category "Αρχαιολογικά παράδοξα", "Τεύχος Πρώτο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *